dimarts, 26 de març del 2013

LES COSES CLARES

Be, com sabeu, ja porte uns quants anys obrint blocs a Vallibona i, fart de sentir alguns comentaris, crec que ha arribat el moment de posar les coses al seu lloc, ja que una cosa es que no es valore el treball que estem fent a Vallibona i l'altra que diguen que ens estem aprofitant del treball d'uns altres, com se que diu alguna gent.
Jo i el meu germà obrint blocs al 2006

En primer lloc dir que jo porte obrint bloc a la zona des del 2005/2006 any en el que vaig començar a escalar, uns anys desprès vaig decidir posar-me a obrir mes seriosament, parlar amb l'ajuntament per a demanar permís als propietaris dels terrenys per a poder regularitzar l'escalada a Vallibona i difondre el treball que s'estava realitzant per a que tot el mon poguera gaudir d'aquest zona de bloc. Sent sabedor de que alguna gent ja havia estat obrint algunes línies per la zona em vaig posar en contacte amb ells, enviant-los missatges per a posar en comú el treball de cadascú, sectors, línies... algunes vegades hem van donar llargues, altres simplement no vaig obtindre resposta, cosa que no passava quant penjava alguna foto d'algun dels blocs que ja havien obert, on de seguida m'enviaven un missatge dient-me que eixe bloc ja estava obert. Obert?! Si fa temps que te estic enviant missatges per a ensenyar-nos els blocs que cadascú a obert i no eres capaç ni de dir-me la zona per on estan per a facilitar-me la feina, poder agilitzar els permisos i estalviar-me hores de caminar buscant blocs? Jo no negue que gent obrira blocs abans que jo, es mes m'agradaria que mes gent anara a obrir a Vallibona, per a que entre tots acabara sent l'escola que esta en camí de convertir-se, amb ara mateix quasi 300 línies obertes entre molta gent que realment si a col·laborat desinteressadament en fer créixer l'escola, i a les quals m'agradaria agrair l'aportació que han fet a la zona, cadascú a aportat en algun moment el seu gra d'arena, fent d'aquesta una escola de tots: Marc, Tian, Andrea, Josep, Ximo, Gongo, Arrufat, Luisito, Azahara, Blas, Dani, Pau, Quique, Arturo, Riki, Carlos, Bob, Rober, Rico, Silvi, Manu, Amanda, Nacher, Polet, Xenxo, Albar, Pablo, Carmona, Joan, Xapa, Mireia, Angela, Jofre, Sendoa... i segur que hem deixe gent aixi que vos demane perdó a totes aquelles persones que  no esteu a la llista i deuríeu estar.
Preparant el Maqui'n Bloc 2011
Però si obris per a tu i els teus amics i quant et pregunten no dius res, una volta la gent troba el bloc continua calladet com fins el moment i no tires per terra la faena que esta fent la resta de la gent. 

Per a tancar el tema, dir que per  mi, podeu dir que totes aquestes persones que he nombrat no han obert cap bloc nou, que les prop de 300 línies obertes ja ho estaven abans. Però almenys reconegueu que si que s'estan netejant de roca mala, arreglant les caigudes, els accessos, regularitzant la zona, fent mapes... i sobre  tot fent que tot el mon puga conèixer l'escalada a Vallibona, anar a escalar i si els be en gana, seguint la normativa vigent, obrir noves línies per a que tot el mon les puga gaudir, que entre tots estem fent una de les escoles de bloc mes gran de Castelló (encara no es Vilafamés, jajaja).

Si alguna persona en te un altra versió del tema que la conte.

I tot açò per que ho dic ara? Doncs perquè aquest cap de setmana vam estar obrint nous blocs a un sector que teníem un poc oblidat, si es que s'amuntona la feina!, i on se, no perquè me les ensenyaren, que ja hi havia línies obertes. I segur que algun figura el primer que faria al vore les fotos seria criticar i dir que aixo ja estava obert i que ens ho estem apropiant nosaltres. Que repetisc, no dic que no siga veritat que ja hi havien línies obertes encara que a mi no me les haguen bolgut dir, però veient lo bruts que estaven alguns blocs puc assegurar que tots no estaven oberts abans.



















En total el sector a hores d'ara, que jo sàpiga, jajajaja, conta  amb més de 25 línies obertes, algunes d'elles projectes, i encara queden blocs per netejar i provar.
Es prou diferent al que solen ser els blocs de Vallibona, una franja de roca amb mols passos de sostre o desplomats on es poden trobar preses grans i alguna bustia, això si, els roms típics de la zona que et fan apretar fins traure-li suc a la roca també estan presents.


Aixi es tracta d'un sector on predominen les línies físiques, d'altura mitjana i alguna molt alta, amb algun destrepe un poc complicat, al sector dona el sol tot el dia en general, en estiu millor no arrimar-se però per als dies de fred es ideal. Els blocs es troben tots molt junts i l'aproximació des del cotxe no es més de 5 minuts pel camí de Sant Miquel.


Espere que les fotos vos motiven per a visitar-lo!

1 comentari:

  1. IR UN DIA , ''ABRIR'' Y NO VOLVER MAS NO ES ABRIR UNA ZONA,SECTOR O PIEDRA. ESTO ES COMO LOS HUERTOS HAY QUE LIMPIAR SEMBRAR ABONAR Y MANTENER LIMPIO, ASI QUE TU TRANQUI¡¡¡ FERRAN¡¡¡¡ QUE LA PIEDRA ES PARA EL QUE LA TRABAJA.DESDE AQUI MI MAXIMO APOYO PARA TODOS LOS QUE ESTAIS CURRANDO , SI NO FUERA POR GENTE COMO VOSOTROS LAS PIEDRAS SERIAN ESO ¡¡¡PIEDRAS¡¡¡ UN ABRAZO ¡¡¡BICHARRACO¡¡¡

    ResponElimina