dijous, 16 de desembre del 2010

NORMATIVA VIGENT PER A L’ESCALADA A VALLIBONA


 1-    Tots els sectors es troben en terrenys privats, els propietaris dels quals ens han donat permís per a poder practicar l’escalada a les seues parcel·les, per tant teniu el màxim de respecte amb la flora, fauna, murs...

2-    Com en qualsevol lloc no deixar res de deixalles, amb especial atenció de les “colilles” i altres derivats de fumar i de les restes d’esparadrap, que són les coses que sempre s’obliden, però que també contaminen. Si veieu alguna resta de fem encara que no siga vostra, per favor arreplegueu-la. Que la zona estiga neta ES RESPONSABILITAT DE TOTS.

3-    Les necessitats feu-les lluny dels blocs i a ser possible enterreu-les, recordem que a la zona d’acampada (aparcament principal) hi ha vàters.

4-    No aparqueu on penseu que puga molestar, tapant cadenes de camins, dins de finques privades…

5-    Està totalment prohibit l’ús de raspalls metàl·lics, ni tan sols per a obrir línies noves, ja que la roca de la zona és molt delicada.

6-    Minimitzeu l’ús de magnesi.

7-    Utilitzeu els camis ja oberts, no feu noves sendes o dreceres.

8-    Prohibit escalar des d’una hora desprès de la posta del sol fins a una hora abans de l’eixida del sol.

9-    Prohibit escalar i entrar dins del recinte tancat del barranc del Gorg, no tenim permís del propietari, PER FAVOR MÀXIM DE RESPECTE.

10- Prohibit tindre gossos solts i vigileu els crits als següents llocs: 
                        -Aproximació i sector del Grau
                        -Aproximació i sector de l’Era del Grau
                        -Aproximació al sector del Canal de la Gatellera
                        -Aproximació al sector Mola de l’Escala

Açò es degut a que els sector del Grau i de l’Era del Grau estan situats molt prop d’una granja d’ovelles i en zona de pasturar i és molt fàcil que sense adonar-nos de que estan pasturant prop el gos s’ens escape i escampe les ovelles, provocant el raonable enfado del pastor, propietari de diferents sectors.
En quant a les aproximacions als altres sectors és simplement per que ens podem trobar ovelles pasturant durant el camí, així que més val prevenir que curar. Una volta al sectors del Canal de la Gatellera, la Mola de l’Escala i el barranc del Gorg no oblidem que poden passar les ovelles per allí a pasturar, tingueu vigilats els gossos. RESPECTEM EL TREBALL DEL PASTOR.

A aquelles persones que no vulguen tindre els gossos nugats, poden anar a molts altres sectors sense cap problema .

11- Hi ha una zona d’acampada lliure on es pot muntar tenda de campanya o dormir a les furgos, cuideu-la i manteniu-la neta per a que tots la puguem gaudir com fins ara.

12- No encendre foc fora dels torradors, i sols els dies permesos.

13- No feu soroll, hi ha cases molt prop. Respecteu el descans dels altres.

14- I com no! GAUDIU DE L’ESCALADA!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada